Τουρσί μελιτζανάκι (трушия патладжанчета)

Нужни материали:  20 малки патладжани, клончета целина за връзване на патладжана
За пълнежа: зеле, целина - листенца, чесън, морковиВсичко минато на ренде
сол, 1/2 чаша оцет, 1/2 чаша олио


Приготвяне: 
  • Измиваме добре патладжаните, изчистваме от дръжките внимателно,  по дължината на патладжана разрязваме до сърцевината.
  • В тенджера сваряваме патладжаните за една минута. ВНИМАВАЙТЕ ЕДНА МИНУТА СЛЕД КАТО ВЕЧЕ ЗАВРИ ВОДАТА.
  • По същият начин варим и целината, клончетата който ще използваме за връзване на патладжаните
  • В  купа нарязваме на ситно зелето, и листенцата целина, към тях добавяме и вече настърганите моркови и чесън. Всичко разбъркваме добре, като добавяме и малко зехтин или олио.
  • Прецеждаме добре патладжаните и ги осоляваме. Напълваме със зеленчуците и завързваме със сварените стръкове целина.
  • Поставяме патладжаните в купа с оцет за цяла вечер.
  • На следващия ден изваждаме от оцета и слагаме в друга купа, добавяме олиото... съхраняваме в хладилника!!!
Помощ: Олиото е царевично или друго леко олио, с изключение на зехтин, защото замръзва в хладилника!!!

Коментари

Популярни публикации