Τουρσί μελιτζανάκι (трушия патладжанчета)
За пълнежа: зеле, целина - листенца, чесън, моркови - Всичко минато на ренде
сол, 1/2 чаша оцет, 1/2 чаша олио
Приготвяне:
- Измиваме добре патладжаните, изчистваме от дръжките внимателно, по дължината на патладжана разрязваме до сърцевината.
- В тенджера сваряваме патладжаните за една минута. ВНИМАВАЙТЕ ЕДНА МИНУТА СЛЕД КАТО ВЕЧЕ ЗАВРИ ВОДАТА.
- По същият начин варим и целината, клончетата който ще използваме за връзване на патладжаните
- В купа нарязваме на ситно зелето, и листенцата целина, към тях добавяме и вече настърганите моркови и чесън. Всичко разбъркваме добре, като добавяме и малко зехтин или олио.
- Прецеждаме добре патладжаните и ги осоляваме. Напълваме със зеленчуците и завързваме със сварените стръкове целина.
- Поставяме патладжаните в купа с оцет за цяла вечер.
- На следващия ден изваждаме от оцета и слагаме в друга купа, добавяме олиото... съхраняваме в хладилника!!!
Коментари
Публикуване на коментар