Пълнени калмари на скара (γεμιστά καλαμάρια σχάρας)

Приготвяне: В купа добавяме сиренето, кашкавала, чесънът, пиперката, домата, половината от магданоза, сол и черният пипер, всичко това объркваме добре. Изчистените калмари пълним с лъжичка, и затваряме със клечка за зъби. Пипалата печем отделно, като сервираме заедно с калмарите. Нагряваме добре скарата и я намазваме с малко мазнина. Печенето отнема не повече от 4 минути за всяка страна. Сервираме с резени лимон, поръсваме с магданоз и поливаме със зехтин.

Време за приготвяне: 15 мин.
Забележка: Зачервили се калмарът значи е изпечен. Не го оставяйте много върху скарата, колкото повече се пече толкова по-жилав става и след това не се яде!!!
Коментари
Публикуване на коментар