Пълнени калмари на скара (γεμιστά καλαμάρια σχάρας)
![Пълнени каламари на скара (γεμιστά καλαμάρια σχάρας)](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg9KGYrsOBoNDWthvmWc1JZUVYZeN6877N_VmChWr8FhEsXI_WyChLQa_ZimL4RvBNotrzF0ev6wi85jneJy9Zk1zRmwHqekSNN4P4cAA_I7ph9UTOEw1OgMdaqTN8xF4Tg3QZNzL1t1dg/s200/kalamaria3.jpg)
Приготвяне: В купа добавяме сиренето, кашкавала, чесънът, пиперката, домата, половината от магданоза, сол и черният пипер, всичко това объркваме добре. Изчистените калмари пълним с лъжичка, и затваряме със клечка за зъби. Пипалата печем отделно, като сервираме заедно с калмарите. Нагряваме добре скарата и я намазваме с малко мазнина. Печенето отнема не повече от 4 минути за всяка страна. Сервираме с резени лимон, поръсваме с магданоз и поливаме със зехтин.
![Пълнени каламари на скара (γεμιστά καλαμάρια σχάρας)](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgND-3XeBsxZ-_JWymdmXicArYneSvFdd_nloPHcoi_9wBt8sx_KhfPKMb42Wjv66eptzf-6oqqNm0AMyqJq3jrjdflSXDS-OXYS9Rqb9-Zr32rZ9sfMNdULWySMnmyRpFSEiAf-WglXwU/s200/kalamaria2.jpg)
Време за приготвяне: 15 мин.
Забележка: Зачервили се калмарът значи е изпечен. Не го оставяйте много върху скарата, колкото повече се пече толкова по-жилав става и след това не се яде!!!
Коментари
Публикуване на коментар