Чеснов сос (σκορδαλιά)


1 кг. стар хляб - без кората, 8 скилидки чесън (пресован), 6 с.л. зехтин, 2 с.л. оцет, сол, черен пипер
Приготвяне: Използваме обикновен, пшеничен хляб, но не черен. Хлябът го накисваме във водата. Слагаме всички продукти в блендер заедно с прецеденият хляб, (постарайте се да изтискате колкото се може от водата която е поел хлябът), с изключение на зехтинът. Добавяме го бавно, като продължаваме с бъркането. Опитваме вкусът между временно. Приключваме със бъркането веднага щом стане хомогенен гладка смес. Количеството чесън е в зависимост от предпочитанията.

Време за приготвяне: 10мин.
Съвет: Ако желаете може да пребавите и орехи в блендера, но и без тях се получава страхотно. По същият начин може да приготвите и чеснов сос със сварени картофи. Изборът е ваш

Коментари

Популярни публикации