Летен сладкиш (καλοκαιρινό γλυκό)

6 с.л. царевично нишасте
Ванилия, 1 литър прясно мляко + 4 с.л. за накисване на бисквитите, 4 с.л. захар, 1 пакет бисквитки (225 g), 2 пакетчета желе Ягода

Приготвяне: Първо приготвяме царевичното нишасте , като следваме инструкциите на опаковката. Когато кремът се сгъсти, го отстраняваме от огъня и го изпразваме в друг съд. Покриваме го с мембрана, като оставяме да изтине до стайна температура. След това приготвяме желето, следвайки инструкциите на опаковката. Оставяме и него да достигне стайна температура и след това поставяме в хладилника. През това време в тавичка нареждаме бисквити и с четка ги намазваме с мляко, така и следващият ред, внимаваме да не е много суха четката за да може да поумекнат бисквитите. След като приключим с бисквитите нанасяме вече поистиналото нишасте, слагаме в хладилника за да стегне нишастето. Изкарваме от хладилника и внимателно изсипваме желето отгоре, връщаме пак в хладилника за около 3 часа за да може да стегне добре сладкишат ни. Съвети: Ако желаете между нишастето и желето може да наредите рязани на тънки ленти ягоди.

Коментари

Популярни публикации