Лемонено пилешко с ориз(Κοτόπουλο λεμονάτο με ρύζι)
1 кг. пилешко месо, сок от 2 лимона, 1 голяма глава лук, 2 скелидки чесън, розмарин само листата (на нарязани на ситно), 1 ч.ч. ориз ароматен, сол, черен пипер, 2 с.л. зехтин
Приготвяне: Загряваме в тенджера зехтина, запържваме месото, след като приключим го оставяме на страни. В същото олио запържваме нарязаният на ситно лук и чесън, до омекване. Добавяме пилешкото месо, сол, черен пипер, розмаринът. Оставяме да си поеме месото от всички подправки за около 2-3 мин., след което добавяме и лимоненият сок. През това време сме си измили оризът и го слагаме в тавичка, като го разпределяме добре. Когато местото поври малко (5мин.), порциите ги нареждаме върху оризът и изипваме течноста от тенджерката добавяйки 3 ч.ч. вода, настъргваме кора на един лимон и насипваме върху яденето. Печем във вече загрята фурна на 180 градуса.
Време за приготвяне: 90 мин.
Приготвяне: Загряваме в тенджера зехтина, запържваме месото, след като приключим го оставяме на страни. В същото олио запържваме нарязаният на ситно лук и чесън, до омекване. Добавяме пилешкото месо, сол, черен пипер, розмаринът. Оставяме да си поеме месото от всички подправки за около 2-3 мин., след което добавяме и лимоненият сок. През това време сме си измили оризът и го слагаме в тавичка, като го разпределяме добре. Когато местото поври малко (5мин.), порциите ги нареждаме върху оризът и изипваме течноста от тенджерката добавяйки 3 ч.ч. вода, настъргваме кора на един лимон и насипваме върху яденето. Печем във вече загрята фурна на 180 градуса.
Време за приготвяне: 90 мин.
Коментари
Публикуване на коментар