Агнешко с ориз на фурна(αρνάκι με ρύζι φούρνο)

1 кг. агнешко месо(нарязано на порции), 2 връзки пресен лук, 1 глава сух лук, 1 връзка презен джоджън, 2 скелидки чесън, 1 1/2 ч.ч ориз, 3 с.л зехтин, сол, черен пипер, 5 ч.ч.ориз


Приготвяне: Загряваме зехтина и запържваме лукът (пресният и сухият) и скелидките чесън докато поумекнат, добавяме сол, черен пипер, разбъркваме добре. При лукът запържваме и месото, след като приключим, добавяме вода и джодженът и оставяме да поври за около час. След измиването на ориза го поръсваме със сол и търкаме с ръце внимателно, изплакваме и изсипваме в тава, нареждаме готовите порции месо, водата в която сме варили месото добавяме още малко сол, ако е нужно. Печем във вече загрята фурна на 180 градуса докато оризът се свари и месото се запече.

Време за приготвяне: 90 мин.

Коментари

Популярни публикации