Пържени цветове от тиквички (κολοκυθοανθοι τηγανητοί)

цветове от тиквички(може да използвате всички цветове), 1 ч.ч. брашно, 1 ч.ч. бира, сол, олио за пържене

Изпълнение: Измитите цветове, оставяме да изсъхнат върху кухненска хартия. През това време загряваме олиото за пържене (за предпочитане е дълбок съд за да не са на дъното). В купа слагаме брашното, бирата, солта и черният пипер, разбъркваме до получаване на каша. След като олиото се е загряло и цветовете са изсъхнали, започваме да ги потапяме в кашата и след това във олиото. Добре е да поставяме цветовете бавно в олиото за да не залапнат на дъното и да се отлепи брашняната каша от тях. Сервираме топли. За гармитура може да си направите кисело мляко, разбъркано с ситно нарязан копът, пресован чесън, сол, зехтин и оцет.

Време за птиготвяне: 40мин.
Съвет: Добре е цветовете да измиете от предния ден, за да изсъхнат добре. Ако желаете може да ги направите и пълнени със сирене объркано с малко черен пипер, листенцата едно по едно се прикрепят към среда на отвореният цвят, като всяко едно от тях застъпва предното.

Коментари

Популярни публикации