Печени зеленчуци (ψητά λαχανικά)

2 тиквички, 2 патладжана, 2 домата, 2 глави лук, 2-3 пиперки, 3 с.л зехтин, сол, риган, 1 с.л балсамов оцет


Приготвяне: Загряваме добре оребреният тиган, намазваме много леко с олио. Нарязваме тиквичките, патладжаните и пиперките на около 0,5 см дебелина ленти или кръгове, поръсваме с малко сол и поставяме да се печат. Доматите и лукът режем на по-дебели ленти около 1,5 см. Вече опечените зеленчуци нареждаме в чиния, добавяме зехтинът, балсамовият оцет, останалата сол и ригън.


Време за преготвяне: 30мин.

Забележка: Ако желаете може да добавите и пресован чесън. Използвайте зеленчуци който имате в наличност, не е задължително да ползвате всички който съм дала в рецептата!


Коментари

Популярни публикации