Печени зеленчуци (ψητά λαχανικά)
![Печени зеленчуци (ψητά λαχανικά)](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj74Z8p0BcLtEsa9GgTY7thQprSAk9NiiHzLC2BzKJ1BzZg56bCnA1DCQklcEQ29741g5ukxDNi_SsmlSQJRi8rQI1jIAFGG_NIVJMgaAMUOmtZBG__ryATokB2ga3lxhANHNmQI8EDr7Y/s200/lahanika-me-balsamico-megali-polaroid.jpg)
![Печени зеленчуци (ψητά λαχανικά)](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg9EWJROadBNfP49GpWssZhUgLQWMS5Hz0270uwtX2WoeY_POCIGMcPCLyt75ndHj_YFslv0ST-V8BTirM5EgFITmXzWKckHbKZ6j2Utw5IjFlI7TAbL25FT_jh_056sXeTM_3MLgQniIo/s200/grilledveg.jpg)
Приготвяне: Загряваме добре оребреният тиган, намазваме много леко с олио. Нарязваме тиквичките, патладжаните и пиперките на около 0,5 см дебелина ленти или кръгове, поръсваме с малко сол и поставяме да се печат. Доматите и лукът режем на по-дебели ленти около 1,5 см. Вече опечените зеленчуци нареждаме в чиния, добавяме зехтинът, балсамовият оцет, останалата сол и ригън.
Време за преготвяне: 30мин.
Забележка: Ако желаете може да добавите и пресован чесън. Използвайте зеленчуци който имате в наличност, не е задължително да ползвате всички който съм дала в рецептата!
Коментари
Публикуване на коментар