Патладжанена салата (μελιτζάνα σαλάτα)

2 средно големи патладжана, 1 пиперка (червена), 50 гр. сирене, половин връзка магданоз, 2-3 скелидки чесън, 2 с.л. зехтин, 1 с.л. оцет, сол


Приготвяне: Добре е да печем патладжаните на жар, изчистваме веднага докато са горещи, така се запазват бели и непочерняват. По желание може да ги сложите в блендер или да ги пресовате леко с вилица, нарязвате на квадрадчета печеният пипер. Вече приготвеният патладжан гарнирате с пипера, пресованият чесън, натрушенито сирене, ситно нарязаният магданоз и подправките.



Време на приготвяне: 20 мин.

Забележка: Може да използвате и патладжани от фризера. Ако желаете към патладжаните минати в блендер може да добавите и 2-3 с.л майонеза

Коментари

Популярни публикации