Салата на градинаря (Σαλάτα Κηπουρού)

1/2 зеле, 2 моркови2 репички, 3 кисели краставички, 1 стрък целина, 450гр. майонеза, 2 с.л. кетчуп, 1 с.л. оцет, 1 с.л. зехтин, черен пипер.



Приготвяне: Измиваме зеленчуците и ги настъргваме на ренде. Осоляваме ги и ги оставяме да се прецедят, разбъркваме леко, за да отстраните течността им, докато ги смесвате.Оставете ги да се отцедят за около 15-20 мин. В купа смесваме майонезата, кетчупът, оцет, зехтин и черният пипер, добавяме зеленчуците и разбъркваме. Слагаме в хладилника за поне 2 часа, да се охлади.


Време на приготвяне: 30 - 40 мин.

Коментари

Популярни публикации