Салата на градинаря (Σαλάτα Κηπουρού)
1/2 зеле, 2 моркови, 2 репички, 3 кисели краставички, 1 стрък целина, 450гр. майонеза, 2 с.л. кетчуп, 1 с.л. оцет, 1 с.л. зехтин, черен пипер.
![Салата на градинаря (Σαλάτα Κηπουρού)](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgesupU4tjGdbX_W7a1zeMySDITC-kgm_BUsdJ2duFZChImvqui_YBZxUOoPJC_eRl1uV7UTUQ_ayzM2I2esj7Vu_0PPZyKohFVIv7V9beSEPsRUZaHlGXxcGZSANUsxC3TJZTzw5puW9k/s200/kipourou.jpg)
Приготвяне: Измиваме зеленчуците и ги настъргваме на ренде. Осоляваме ги и ги оставяме да се прецедят, разбъркваме леко, за да отстраните течността им, докато ги смесвате.Оставете ги да се отцедят за около 15-20 мин. В купа смесваме майонезата, кетчупът, оцет, зехтин и черният пипер, добавяме зеленчуците и разбъркваме. Слагаме в хладилника за поне 2 часа, да се охлади.
Време на приготвяне: 30 - 40 мин.
Коментари
Публикуване на коментар