Пилешка супа (κοτόσουπα)


За супата: 1 пиле цяло, 1 пилешки бульон, черен пипер, 1 дафинов лист, 2 литра вода,1 праз (без листата), 2 моркова, 1 лук, 9 с.л ориз за супа, 2 щипки чубрица, 5 с.л зехтин
За застройката: 3 яйца, от 2 лимона сокът, пипер, сол
Приготвяне: Нарязваме пилето на порции и отстраняваме всички кокали. Внимание: не изхвърляме кокалите.
В купа поставяме чистото месо и го оставяме настрани.
С ръба на ножа ни леко разбиваме костите. Това ще даде повече вкус на нашия бульон.
В тенджера добавете всички кости заедно с пилешкият бульон, пипер, чубрица, дафиновият лист, захтин и 2 литра вода. Варим за 1 час на средна температура с затворен капак. От време на време, ако е необходимо, трябва да препенваме бульонът ни. През това време подготвяме зеленчуците си, нарязайки прасът на шайби, морковите и лука на кубчета. Нарязваме пилешко месо на малки парчета или ленти.
След 1 час изтегляме бульона от огъня, прецеждаме го в една купа като изхвърляме кокалите. Почистваме тенджерата и връщаме бульон обратно, добавяме зеленчуците, нарязаното пиле и ориза. Варим на бавен огън за 20-30 мин. със затворен капак.
След 1 час изтегляме бульона от огъня, прецеждаме го в една купа като изхвърляме кокалите. Почистваме тенджерата и връщаме бульон обратно, добавяме зеленчуците, нарязаното пиле и ориза. Варим на бавен огън за 20-30 мин. със затворен капак.
За застройката: В купа слагаме жълтъците и лимоновия сок, разбъркваме ръчно добре, докато жълтъците станат като крем. Добавяме по-малко от горещата супа в застройката и така докато се поизравни температурата, след това добавяме всичко към супата
Добавете при сервиране още лимонов сок и черен пипер, ако сметнете че е необходимо
Време за приготвяне: 90 мин.
Коментари
Публикуване на коментар