Миди саганаки с доматен сос (μύδια σαγανάκι με κόκκινη σάλτσα)

500гр. миди (изчистени), 300 гр. консерва ситно нарязани домати, 1 с.л. горчица, 3-4 стръка ситно нарязан магданоз, 1 люта чушка (или пиперка), 50 гр. натрошено сирене, 3 с.л. зехтин, сол, риган, черен пипер
 
Приготвяне: Загряваме олиото, запържваме пиперката, поставяме горчицата и след това консервата домати (може да сложите и 2 пресни домата рендосани). След като доматеният сос се е посгастил добавяме на риган, сол, черен пипер, сиренето и магданос, разбъркваме добре. Оставяме да поври всичко за около минута да се разтопи сиренето, изключваме котлона и добавяме мидите.

Време за приготвяне: 15мин
Забележка: За саганаки може да използваме всякакъв вид риба, дори и скариди. Докато мидите се слагат накрая, другите морски дарове ще трябва да добавите по-рано, да поврът със доматеният сос, ако се наложи добавете и малко вода.

Коментари

Популярни публикации