Телешка супа (κρεατόσουπες)

1 кг. телешко месо, 3-4 картофа, 2 глави лук, 1 целина с корена, 3-4 моркова, 2 с.л. зехтин, сол, черен пипер.


Приготвяне: Сваряваме добре месото. Прецеждаме бульона, добавяме едро нарязаните зеленчуците(коренът на целината) да се сварят. Понякое време добавяме и месото към бульона със зеленчуците, слагаме сол, зехтин, преди да дръпнем от котлона добавяме и нарязаните на не много ситно листа от целината. Увкосяваме със лемонов сок и черен пипер.


Време за приготвяне: около 2 часа

Забележка: Зеленчуците както и месото нарежете на по-големи парчета!
 Добавете ориз и едро нарязани 2-3 домата(в такъв случай не е за препоръчване да използвате лимонов сок), ако желаете. Не е нъжно да я правите много рядка, неизползвайте много вода!

Коментари

Популярни публикации