Хек паниран (μπακαλιάρος με κουρκούτι)

2-3 филета Хек, около 2 кг. риба(нарязани на 4-6 парчета)
за панировката: 500гр. яйца, 1 кутиика бира( на стаина темепрат.), 1 пакетче суха мая, 2 броя яйца, 100 мл. вода, черен пипер, сол, олио за пържене
Приготвяне: В купа слагаме брашното, бирата, двата жълтъка и маята(вода добавяме само ако кашата ни е много гъста), разбъркваме добре, след което добавяме солта черният пипер и белтъците (разбити добре отделно), оставяме насстрани за около 20 мин. През това време загряваме олиото, потапяме парче риба в панировката и пържим до златист цвят. Нареждаме в чиния с абсорбираща кухненска хартия. Сервира се с чеснов сос (рецептата е написана в блога)

Време за приготвяне: 60мин.
Съвет: След загряване на олиото и поставяне на първите пърчета риба е добре да намаляте котлона за да се изпържва бавно. Олиото трябва да доста за да плува рибата вътре, а не да полепя по дъното. Панировката не трябва да е много рядка, но не и тесто, достатъчно за да може да полепя добре върху рибата. Ако рибата която сте си взели е в сол, имахте в предвид че трябва да се изкисне във вода за около 3-4 дена, като водата се сменя поне 3-4 пъти на ден.

Коментари

Популярни публикации