Спагети със доматен сос и гъби (Σπαγγέτι με σάλτσα ντομάτας και μανιτάρια)
1 пакет спагети, 2 глави лук, 1 кутия гъби (консерва), 500 гр. доматен сос, 2-3 скелидки чесън, 3-4 стръка махданоз, 1 с.л босилек, 7 с.л зехтин, черен пипер, сол

Приготвяне: В тенджера наливаме около 3 литра вода, 1 с.л сол и 1 с.л. зехтин. След като водата започне да ври, слагаме спагетите да врът. В същото време в друга тенжера загряваме 3 с.л зехтин, запържваме нарязаните на кубчета лук и чесън, като поумекне добавяме гъбите, да се позапържат и те. След като всичко е поумекнало изсипваме доматеният сос, сол, босилек, черен пипер, оставяме всичко да ври на бавен огън, докато сосът се сгъсти.
Прецеждаме макароните от водата. В същата тенджера слагаме 3 с.л. зехтин да се загрее добре, добавяме вече сварените макарони и веднага изтегляме от огъня, разбъркваме добре за да не залепнат на дъното на тенджерата. Гарнираме със ситно нарязан магданоз
Време за приготвяне: 40 мин
Забележка: След като се сварят макароните и ги сложите да се прецедят не ги изплаквайте с вода, губят вкусът си!!!
Приготвяне: В тенджера наливаме около 3 литра вода, 1 с.л сол и 1 с.л. зехтин. След като водата започне да ври, слагаме спагетите да врът. В същото време в друга тенжера загряваме 3 с.л зехтин, запържваме нарязаните на кубчета лук и чесън, като поумекне добавяме гъбите, да се позапържат и те. След като всичко е поумекнало изсипваме доматеният сос, сол, босилек, черен пипер, оставяме всичко да ври на бавен огън, докато сосът се сгъсти.
Прецеждаме макароните от водата. В същата тенджера слагаме 3 с.л. зехтин да се загрее добре, добавяме вече сварените макарони и веднага изтегляме от огъня, разбъркваме добре за да не залепнат на дъното на тенджерата. Гарнираме със ситно нарязан магданоз
Време за приготвяне: 40 мин
Забележка: След като се сварят макароните и ги сложите да се прецедят не ги изплаквайте с вода, губят вкусът си!!!
Коментари
Публикуване на коментар